Prototyypistä valmiiksi keskukseksi

Prototyypistä valmiiksi keskukseksi

keskus.jpg

Asiakkaalla oli valmiina laitteen toimintasuunnitelma, sekä laitteen proto asteella oleva keskus. Laite tulisi erityisen lämpimään, sekä erittäin pölyiseen tilaan.

Haaste oli laitteen lämmöntuotosta sekä komponenttien lämmönkestosta johtuva ilmanvaihtolaitteiden tarve, joka tuli minimoida. Suunnittelun alkuvaiheessa panostettiin maksimaalisen hyvän hyötysuhteen omaaviin komponentteihin sekä huolehdittiin myös itse komponenttien jäähtymisestä. Lisäksi optimoitiin keskuksen paikka, tyyppi ja lämmönluovutus.

Lopputulos

Lopputuloksena saatiin häviöteho laskemaan komponentti muutoksin lähes 20% asiakkaan protokeskukseen nähden. Lisäksi erillisen ilmanvaihdon tarve poistui kokonaan. Huomioitavaa oli myös, että esim. ilmanvaihto suodattimien vaihto jäi pois kokonaan. Kokonaisuutena asiakas sai samalla hinnalla tuotteen laadukkaammilla komponenteilla toteutetun vähemmän huoltoa vaativan toiminta varman kokonaisuuden, jonka laskennallinen käyttöikä piteni huomattavasti.

Panosta aina laadukkaisiin komponentteihin

TAS-Powerin tuottamat sähköautomaatiokeskukset suunnitellaan aina olosuhteiden mukaan. Komponettien vaihtelevuus niin lämmönsiedon ja -tuoton kuin kestävyyden osalta on otettava aina huomioon asennettaessa. Komponentteja valitessa on hyvä huomioida mm. seuraavat muuttujat:

  • Lämpötila

  • Suhteellinen ilmankosteus
  • Ilmanvaihtuvuus
  • Komponettien lämmönsieto
  • Komponettien lämmöntuotto

TAS-Powerin rakentamat automaatiokeskukset ovat tuottaneet lisäarvoa pitkän ja häiriöttömän käyttöikänsä muodossa